Joghurt torta
Hozzávalók:
6 dl tejszín
6 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 joghurt
2,5 zacskó zselatin
vegyes gyümölcs
piskóta (babapiskóta is jó)
Elkészítés:
Vegyünk egy tortaformát (olyat aminek le lehet venni vagy ki lehet nyitni az oldalát) Az alját rakjuk ki egy sor piskótával (babapiskóta is tökéletes) A piskóták tetejére kerül majd a következő massza:
6 dl tejszínt, 6 evőkanál cukrot és l zacskó vaníliás cukrot verjük kemény habbá, majd a 3 doboz langyos joghurthoz adjunk hozzá 2,5 zacskó étkezési zselatint (kisebb fajta). Ezt a két masszát borítsuk egybe és a gyümölcsöket (ribizli, meggy, szeder, málna, őszibarack) hozzáadva keverjük meg jó alaposan.
Ha a piskótára ráöntöttük a masszát, akkor tegyük egy napra hűtőbe, hogy jobban összeálljon. A formából kivéve a tetejét díszíthetjük még gyümölcsdarabokkal.