Hozzávalók:
1 kg alma
1 csomag babapiskóta
2 csomag vaniliás pudingpor
4,5 dl víz
cukor
fahéj
citromlé
Elkészítés:
A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Az almát lereszeljük és 2 dl vízzel puhára pároljuk. A pudingport 2,5 dl vízzel elkeverjük és hozzáadjuk az almához. Ezt addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjazzuk és egy kevés citromlevet is adunk hozzá. Ismét jól elkeverjük és még melegen a felét ráborítjuk a piskótákra. Ismét kirakunk, egy piskótasort majd ráöntjük a maradék alma masszát. A tetejét elsimítjuk, és hűvös helyre tesszük.
Mikor már kihűlt a tortánk, akkor a felvert tejszínhabot (lehetőleg növényit) a torta tetejére kenjük. Díszítésnek reszelhetünk a tejszínhabra csokoládét.