Vegetáriánus ételek

Patisszon pörkölt

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Vegan recept

 

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 db paradicsom

2 db paprika

70 dkg patisszon

1 dl víz

 

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot és az apróra vágott paprikákat. Meghámozzuk a patisszont, kikaparjuk a magját és a húsát kisebb, hosszúkás darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a pörkölt alaphoz és 1 dl vizet öntünk alá. Paprikázzuk, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Tálaláskor párolt rizst és párolt zöldségeket szolgálunk fel hozzá.

 

Padlizsánpörkölt

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Hozzávalók:

 

4-5 padlizsán

1 paradicsom

1 vöröshagyma

2 evőkanál olaj

2 gerezd fokhagyma

só, bors

 

Elkészítés:

(kb. 30 perc)

A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk majd kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt. Együtt pároljuk tovább. A felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk és pároljuk tovább, amíg mindegyik zöldség meg nem puhul. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 

Sajttal, túróval töltött paprika szezámmagos bundában

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

4-5 db paprika

10 dkg túró

friss petrezselyem

szerecsendió

csipetnyi kömény

5 dkg füstölt sajt

szezámmag

olívaolaj

só, bors

 

Elkészítés:

 

A paprikákat megsütjük, a csumáját eltávolítjuk, forró víz segítségével eltávolítjuk a bőrét és hűlni hagyjuk. A lehűtött paprikába töltjük a túróból, fűszerekből, petrezselyemből és a lereszelt füstölt sajtból készített masszát. Az így kapott paprikákat, szezámmagos bundába panírozzuk, majd forró olajban szép pirosra sütjük. Köretként barnarizst vagy grillezett zöldségeket tálalunk.

 

Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

(Ovo-lakto vegetáriánus recept)

 

Hozzávalók:

(rántott sajthoz)

30 dkg trappista sajt

2 db tojás

2 evőkanál darált dióbél

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál tejföl

só, bors,

liszt

morzsa

olaj

 

(püréhez)

60 dkg kockára vágott burgonya

30 dkg karikára vágott sárgarépa

1/2 pohár tejföl (zsírszegény)

5dkg vaj

só, bors

szerecsendió

 

Elkészítés:

A sajtot kb 16 szeletre vágjuk. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, ebből 1 tojás sárgáját félretesszük. A megmaradt tojásokat és a fehérjét egy evőkanál vízzel habosra keverjük. A félretett tojás sárgáját összekeverjük a dióbéllel, tejföllel, zúzott fokhagymával majd sózzuk, borsozzuk. Mindegyik sajtszeletet megkenjük ezzel a diós krémmelmajd páronként összeragasztjuk. Ez után lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd újra tojásba és morzsába. Felforrósított olajba átsütjük.

A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt puhára főzzük, majd áttörjük (vajjal, tejföllel ízesítjük)

 

Csilis-babos barna rizs

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj

1 db zöld csilipaprika apróra vágva1

csipetnyi sáfrány

20 dkg barna rizs (előzetesen beáztatva)

10 dkg vörösbab

7-8 dl paradicsomlé

2 db közepes vöröshagyma karikára vágva

1 piros paprika karikára vágva

1 zöldpaprika karikára vágva

só, bors, víz

1 evőkanál fűszerpaprika

majoranna

borsikafű

 

Elkészítés:

A babot egy éjszakányi áztatás után megfőzzük. Serpenyőben, kevés olajon süssük meg a csilit és a sáfrányt (1 perc), majd adjuk hozzá folyamatos keverés mellett rizst, amíg picit megpirul. Adjuk hozzá ezután a paradicsomot és egy kevés vizet. Forraljuk fel. A tetejére szórjuk rá a hagyma- és paprikakarikákat, majd ízlés szerint fűszerezzük. Fedjük le az edényt és alacsony hőfokon kb. 30 percig főzzük. Ez alatt az idő alatt a rizs megpuhul és a levét teljesen elfövi. A főzés utolsó 10 percében adjuk hozzá a megfőzött babot. A legvégén szórjuk meg a fűszerpaprikával és keverjük össze.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés