Sütés nélküli édességek

Gesztenyeszív

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Hozzávalók:

 

2 csomag gesztenyemassza

10 dkg margarin

8 db babapiskóta

1 csomag vaníliás cukor

kristálycukor kevés vízben felolvasztva

rum vagy rumaroma

 

Elkészítés:

 

A gesztenyemasszát, a margarint, vaníliás cukrot és a ledarált babapiskótát jól összedolgozzuk egy kevés rummal és cukros vízzel (ízlés szerint). Az így kapott masszát elnyújtjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. Ezekből a darabokból könnyen kialakítható a kívánt forma. A megformált darabokat olvasztott csokoládéba mártjuk (félig vagy teljesen). Egy kicsi állni hagyjuk és már fogyasztható is.

 

Banános süti

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

1 csomag kör alakú piskótatallér

3-4 db banán

1 csomag vanília puding + tej

 

Elkészítés:

 

2 piskótatallér közé helyezz egy kb. fél cm vastag banánkarikát. Szúrd át egy fogvájóval, hogy ne essen szét. A pálcikát fogva mártsd bele a sűrűre készített meleg pudingba.

Másnapra a piskóta lepuhul és összeérik az íze a banánnal. Többféle pudinggal vagy olvasztott csokoládéval is elkészíthető a desszert.

 

Dinnye süti

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

Piros részhez:

12,5 dkg margarin

20 dkg darált keksz

10 dkg porcukor

1 piros ételfesték

1 rumaromaj

10 dkg porcukor

2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz

 

Zöld részhez:

12,5 dkg margarin

30 dkg darált keksz

1 zöld ételszínezék

10 dkg porcukor

2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz

 

Elkészítés:

 

Mind 2 színhez az összetevőket alaposan összedolgozzuk. A piros masszából 6 db egyforma nagyságú golyót készítünk, majd a zöld masszát is egyenlő 6 részre osztjuk. Ezzel beburkoljuk az előbb gömb alakúra formált piros masszát. Az elkészült golyókat 1 éjszakára hűtőbe helyezzük. Másnak 8 szeletre vágjuk fel őket. (érdemes a golyókat előbb félbe vágni és utána további cikkekre osztani, mert így nem morzsálódik annyira)

Magokat reszelt csoki darabokkal imitálhatunk desszertünkön. Csak szórjuk rá nyugodtan.

 

Citromos álom

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

25 dkg babapiskóta

0,5 liter tejföl

0,5 l tejszín

2 db citrom

12 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:

 

A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekavarjuk a citromok reszelt héját és levét. Ez után óvatosan hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot.

Az edényünk alját kirakjuk egy réteg babapiskótával, majd rákenjük a krémünk felét. Erre ismét teszünk, egy réteg babapiskótát majd a maradék krémet szépen elsimítjuk a tetején, s citromkarikákkal díszítjük. Érdemes egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezni fogyasztás előtt.

 

Kekszes krémes

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

1 csomag háztartási keksz

1,5 csomag vaníliás pudingpor

12,5 dkg margarin

7,5 dl tej

2 db tojás

fél csomag zselatin

7 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

 

A forma (tepsi) alját kirakjuk keksszel, úgy, hogy fedje az egészet. Erre fogjuk majd rákenni a krémet.

Krém: A pudingport, a tojások sárgáját, cukrot, lisztet és a zselatint egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A forró masszához hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és az apró kockákra vágott margarint. A kész krémet óvatosan a tepsibe tesszük, majd a tetejét ismételte kirakjuk keksszel.

Másnapra a keksz jól lepuhul és az elemek között szépen fel lehet vágni a süteményt.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés