Sütés nélküli édességek

Kókuszdió

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

(külső massza):

1 zacskó daráltkeksz

2 evőkanál rum

5 dkg keserű kakaóporkksz

1 db tojás

30 dkg darált dió

15 dkg barna cukor

(belső massza):

10 dkg margarin

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg porcukor

 

Szükség van még 1 zacskó kókuszreszelékre, valamint néhány szem dióra a díszítéshez

 

Elkészítés:

 

Összegyúrjuk a belső rész hozzávalóit és körülbelül 15 egyforma golyót formálunk belőle. Negyed órára hűvös helyre tesszük, hogy könnyen kezelhető kegyen.

Összegyúrjuk a külsejéhez valókat is és szintén 15 egyforma golyók készítünk belőle. Ezeket a golyókat kilapítjuk és ráhelyezzük a belső részt, majd külsővel teljesen beburkoljuk (mint a szilvás gombócot). Ha kész golyókat megforgatjuk a kókuszreszelékben, majd hűtőbe helyezzük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kettévágjuk a golyókat és dióval díszítjük.

 

Kekszes-tejfölös szelet

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

1 nagy pohár tejföl (egy kisebb tepsi süteményhez lesz elég)

6-8 evőkanál cukor

1 db vaníliás cukor

1 zacskó háztartási keksz

Gyümölcs a tetejére (banán, eper, stb.)

 

Elkészítés:

 

1 nagy pohár tejfölt összekeverek 6-8 evőkanál cukorral és hozzáadom a vaníliás cukrot is (a tejfölhöz keverhető kevés finomra tört túró is, ha van). A tepsi alját kirakom háztartási keksszel, erre óvatosan rászedem a cukros tejfölt majd még egy réteg kekszet a tetejére. Minden keksz tetejére egy gyümölcsdarabot helyezek, és a végén bevonom tortazselével. Nagyjából félnapnyi állás szükséges, utána szépen szeletelhető.

 

Keksz süni

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

10 dkg margarin

50 dkg darált háztartási keksz

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

kb. 4 dl tej

10 dkg hosszúkás csíkokra vágott mandula

2 csomag vaníliás cukor

5 evőkanál kristálycukor

 

Elkészítése:

 

A kekszet a vaníliás és kristálycukorral, a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a kakaóporral és a tejjel alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt benne.
Az így elkészült masszából kb. 32 db, diónyi nagyságú gömböt gyúrunk, melyeket kicsit hosszúkásra probálunk meg formálni, (süni alakúra). A mandulával megtűzdeljük, mintha ezek lennének a tüskéi. Akár csokoládéval is be lehet vonni a süniket vagy pedig beleforgathatjuk kókuszreszelékbe mielőtt még megtűzdeljük. Szemet cukorkából, francia drazséból formálhatunk.

Elkészíthető úgy is, hogy a süniket meghempergetjük kókuszreszelékben és azután helyezzük el a tüskéket és a szemet. A szemeket felvert tojásfehérjéből, francia drazséból, olvasztott fehér csokoládéból is készíthetjük

 

Gesztenyés méhkas

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

50 dkg gesztenyemassza

10 dkg darált babapiskóta

1 csomag vaníliás cukor

Rum vagy rumaroma

kakaópor

porcukor

 

Elkészítés:

 

A hozzávalókat a kakaópor kivételével összedolgozzuk, majd egy keveset kiveszünk belőle, melyhez hozzáadjuk a kakaóport (ebből lesz a dekoráció rá). A masszát betöltöm a formába majd innét kivéve egy kör alakú keksz lapra helyezem. A kakaós masszából ha kedvünk és időnk engedi méhecskéket formálunk a méhkasra.

 

Gesztenyés tekercs

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

(tésztához)

25 dkg darált keksz

18 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 evőkanál kókuszreszelék

2 kiskanál kakaópor

rum vagy rumaroma

 

(krémhez)

25 dkg gesztenyemassza

12 dkg margarin

8 dkg porcukor

fél tábla csokoládé

1-2 kiskanál rum

 

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját összedolgozzuk. Úgy a jó, ha a cukor elolvadt benne. A gesztenyemasszát villával csomómentesre törjük majd a margarinnal, cukorral és a rummal jól összekeverjük, hogy a cukor is elolvadjon benne. (pár másodpercre akár mikróba is lehet tenni) Egy sütőpapírra a keksz massza felét téglalap lakúvá formáljuk, erre pedig a tölteék felét rákenjük. Ezt óvatosan a sütőpapír segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyan így készítjük el. Ha kész vannak, akkor hűtőbe tesszük őket egy órára. Kivéve e hűtőből bevonjuk a tetejüket csokoládéval.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés