Sütés nélküli édességek

Túrógolyó

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

50 dkg túró

30 dkg kókuszreszelék

30 dkg porcukor

Vaníliás cukor

Mogyoró/mazsola/mandula

 

Elkészítés:

 

A túrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot összedolgozzuk és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ez után hozzáadjuk még a kimért kókuszreszeléket, összekeverjük és golyókat formálunk belőle, melynek közepébe helyezzük a mogyorót/mazsolát/mandulát, majd megforgatjuk a kimaradt kókuszreszelékben.

Könnyen elkészíthető, könnyű és frissítő édesség. Hűtve fogyasztandó.

 

Sport szelet

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:


50 dkg darált keksz

25 dkg margarin

20 dkg kristálycukor

2 dl tej

4 evőkanál kakaópor

rum/ rumaroma

1 tábla tortabevonó

 

Elkészítés:

 

A darált kekszet és a kakaóport jól elkeverjük. Ezután fogunk egy edényt, amibe a margarint, a cukrot és a tejet összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon benne. Ezt a folyékony masszát ráöntjük a kekszre és hozzáadjuk a rumaromát. Az így kapott, jól összedolgozott masszát tepsibe vagy jénaiba helyezzük, és jól belenyomkodjuk. Tegyük be a hűtőbe, míg a csoki mázat előkészítjük. 1 tábla tortabevonót, 1 evőkanál olajjal gőz felett lassan felolvasztunk, majd rákenjük a hűtőből kivett massza tetejére.

Kihűlés után, forró vízbe mártott késsel nagyon szépen lehet szeletelni.

 

Kókuszgolyó

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz

10 dkg vaj

1 csomag kókuszreszelék

2 evőkanál kakaó

25 dkg porcukor

1 mokkáskanálnyi rumaroma

Meggybefőtt leve/ tej és kávé

 

Elkészítés:

 

A darált kekszet a cukorral, kakaóval és a lágy vajjal jól összedolgozzuk. Hozzáöntjük a rumaromával ízesített meggybefőtt levét / vagy tejeskávét /. Annyit öntsünk hozzá, hogy még formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk belőle, melyeket egyenként megforgatunk kókuszreszelékben. Ha időnk és energiánk engedi, akkor a kókuszba forgatás előtt a golyók közepébe magozott meggyet is helyezhetünk, mely még különlegesebbé varázsolja desszertünket.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés